Blomsterflugan

Matresan, Ryssland
Det blev lite för hett i Brasilien känner vi idag, det svider fortfarande efter all
chili och nog blev man lite sur efter limen. För att svalka av oss tar vi direktflyg
till Ryssland. Dagens måltid är inget mindre än Borsjti - Rysk rödbetssoppa. Det
finns två alternativ, att göra den vegetarisk eller med kött. Eftersom kött
konsumeras i för stor utsträckning, dåligt för miljön och dyrt så kör vi på det
förstnämnda. Men vänner, släng för all del i en biff om ni är sugna.



Detta behöver du

2-3Potatis
½ Morot
200g Vitkål
½ Gullök
Vitlök
4-5Rödbetor
Smör
Buljong
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
+Servera med gräddfil, saltgurka och något gott bröd

Såhär gör du
Skala och skär potatisar och morot i bitar, finstrimla vitkål, finhacka lök och
vitlök. Skala också rödbetorna och skär i mindre bitar. Hetta upp smör i en
stor kastrull och fräs lök och vitlök på medelvärme i cirka 1 minut. Blanda ner
potatis, morot oc vitkål och fräs i ytterligare 1 minut under omrörning. Håll på
buljong. Blanda ner rödbetorna och koka under lock i cirka 15 minuter tills
rotsakerna är mjuka. Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.