Blomsterflugan

Chiasmoothie
Chiapudding verkar vara i allas munnar för tillfället. Här och var läser en om hur nyttig dessa superfrön är. Fyllda med fiber, kalcium, protein och omega-3 (8 gånger mer än i lax). Har velat testa det ett tag men tycker uppriktigt sagt att det sett ganska läskigt/äckligt ut. Nu tog jag tag i saken och kom fram till det faktum att chiapudding är en ganska obehaglig sak. Puddingen, som gärna ska stå i kylen över natten. påminner lite om slajmiga grodägg. ICAs recept från Buffé nr 10, 2013:
3 matskedar chiafrön
2 deciliter havredryck
Blanda ingredienserna, låt stå i kyl en kvart, rör om, låt stå minst en kvart till (men helst över natten i kylen).
Servera med frukt, bär, rostade nötter och eventuellt lite matyoghurt.
Men, eftersom jag hade en påse chiafrön hemma så kändes det onödigt att inte använda sig av dessa dunderfrön. Så när jag var ledig och hade lite extra tid på morgonen gjorde jag i ordning en chiasmoothie istället.
Till den använde jag,
Cirka 1½ matsked chiafrön
Cirka 2 deciliter havremjölk
1 banan
ett gäng blåbär
Kanel
Havremjölk
Jag blandade Chiafrön med havremjölk i en kopp (in i kylskåpet), ställde timern på 15 minuter. Efter 15 minuter rörde jag om och lät den stå i ytterligare 15 minuter i kylskåpet. Under tiden lät jag några frysta blåbär tina och sen mixade jag banan, lite extra havremjölk, blåbär och kanel tills de blivit nermalda. Därefter rörde jag ner chiafröblandningen i smoothien med en matsked, swisssch, klart. Helt klart ett bättre sätt att konsumera dessa frön.