Blomsterflugan

Krasse på fat
Det var länge sedan jag skrev något om krasse. Här har ni ett kort reportage på hur man odlar sin egna nyttiga och goda smörgåskrasse. Det är världens enklaste!


1. Ta ett fat.


2. Ta hushållspapper och blöt ner - placera på fat.


3. Ta ut krassefrön ur påsen


4. Strö frön på det blöta hushållspappret


5. Vänta några dagar och ät sedan på exempelvis en
sill-, ägg- och potatismacka.




#1 - Tant grön

hur ska man göra för att inte riskera att de små liven torkar ihjäl? De är väl ganska känsliga?

#2 - silverräven

var mackan god?

#3 - silverräven

Kan också meddela att det verkar bli ett bra år för vittsippor - den blommning som kommit igång är fantastisk

#4 - Blomsterflugan

Tant grön; Man får ha en sprejvattenflaska och spreja på morgonen och på kvällen, var inte rädd för att göra pappret blött!

Silverräven: Jag håller tummarna för att det du säger stämmer och att inte alla vitsippor regnar bort! Och Ja, mackan var jättegod!! :)