Blomsterflugan

Ellens Lemon Curd
Detta ska du ha
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2-3 citroner
2 msk hårt smör
+ Eventuellt mjöl

Såhär gör du
1. Riv 1½ citron & pressa ut saften från alla citroner i en kastrull (3 små eller 2 stora)
2. Rör i socker, vaniljsocker, smör och äggulorna. Vispa
3. Låt vara på medellåg värme under omrörning ca 15-20 minuter (eller till dess du tycker det ser bra ut)
3½. Ta lite mjöl i om du inte tycker det stelnar, fast akta så det inte blir för mycket mjöl, det kan sluta i klister eller torr och tråkig smak
4. Låt svalna i kylskåpet

Tips
Bre på nybakta scones och avnjut med en stor kopp te eller fräscha upp det torra brödet med syrlig lemon curd. Jag gillar lemon curden syrlig men om du är en sockergris som vill ha din lemon curd söt så ös i mer socker. Akta så att lemon curden inte bränns i kastrullen eller blir som klister, tänk på att den stelnar lite i kylskåpet med hjälp av det hårda smöret.

Hållbarhet
Tänk på att det är ägg, cirka en vecka i kylskåp är max antar jag. Du kan ju alltid göra mer om det tar slut!

Lycka till!