Passionscheesecake
Du behöver, Botten
Drygt 200 g digestivekex
100 g smör eller margarin (flytande eller smält)
Du behöver, Fyllning
2 dl Créme fraiche
2 ägg
0.5 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
5 passionsfrukter
Hur du gör
1. Smula digestivekexen och blanda med smöret, pressa ut i form med avtagbara kanter, kompakt ska det vara! In i ugnen 150c cirka 7 minuter. Ta ut och svalna.
2. Blanda fyllning poröst och häll på digestivebottnen.
3. Stopp in cheesecaken i ugnen på 175c cirka 10-15 minuter.
4. In i frys eller kyl och låt stå några timmar. Jag brukar ha den i frysen i början i några timmar och sen tar jag in den i kylskåpet några timmar innan den ska serveras, för då har den hunnit stelna lite i frysen. Går även att äta helt fryst då den blir lite som syrlig glass. Men ni får känna er fram för ni vet hur stel ni vill ha er Passionscheesecake.
Tips
Sprid gärna ut lite passionsfruktskött på toppen av kakan innan servering.
Lycka till!