Blomsterflugan

Passionscheesecake
Hej vänner, idag när jag vaknade så hittade jag ett litet önskemål från en trogen läsare på köksbordet. Först satte jag nästan morgonkaffet i halsen men eftersom jag värnar om er så tänkte jag nu dedikera det till ett Önskeinlägg. Så här till alla passionscheesecakes suktande läsare. Skrolla ner!



Passionscheesecake


Du behöver, Botten
Drygt 200 g digestivekex
100 g smör eller margarin (flytande eller smält)

Du behöver, Fyllning
2 dl Créme fraiche
2 ägg
0.5 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
5 passionsfrukter

Hur du gör
1. Smula digestivekexen och blanda med smöret, pressa ut i form med avtagbara kanter, kompakt ska det vara! In i ugnen 150c cirka 7 minuter. Ta ut och svalna.
2. Blanda fyllning poröst och häll på digestivebottnen.
3. Stopp in cheesecaken i ugnen på 175c cirka 10-15 minuter.
4. In i frys eller kyl och låt stå några timmar. Jag brukar ha den i frysen i början i några timmar och sen tar jag in den i kylskåpet några timmar innan den ska serveras, för då har den hunnit stelna lite i frysen. Går även att äta helt fryst då den blir lite som syrlig glass. Men ni får känna er fram för ni vet hur stel ni vill ha er Passionscheesecake.

Tips
Sprid gärna ut lite passionsfruktskött på toppen av kakan innan servering.

Lycka till!



#1 - Fröken Frisk

Tack! :)

#2 - Fröken Frisk

alla tyckte att den var jättegod! däremot stelnade den inte...

#3 - Tant grön

Kan varmt rekommendera er alla att testa detta recept. Smaskens!! Har dock inte provat på att själv göra kakan - har "bara" smakat. Men nu när jag har tillgång till receptet så ska jag göra ett försök.