Blomsterflugan

Matresan, Italien
Denna vecka tycker jag att vi åker ett varv runt jorden! Visst vore det trevligt att bara
resa iväg och glömma vardagen hemma. Dessvärre kan varken mitt schema eller plånbok
göra en tripp runt jorden. Istället får vi ta jorden till vårt hem. Kommer ni ihåg när det var
internationell matvecka i skolmatsalen? Taco frå Mexico, hamburgare från Amerika och
pizza från Italien. Dessa veckor var alltid som roligast. Därför kör vi en favorit i repris.
Varje kväll kommer vi besöka ett nytt land med ett nytt recept. Är ni med?!

Jag tycker vi mjukstartar med Italien och den självklara måltiden pizza. Vi brukar
använda oss av en pizzadeg som inte behöver jäsa. Det är väldigt trevligt för det
går väldigt snabbt (och blir väldigt god). Detta recept är för cirka 4 personer, vilket
är lagom för att kunna äta rester till lunch dagen efter.



Detta behöver du
50g jäst
2dl ljummet vatten
2 msk olivolja
Nypa salt
Nypa socker
8 dl vetemjöl

Såhär gör du
Blanda smulad jäst med ljummet vatten, släng i alla ingredienser förutom vetemjöl,
blanda ordentligt. Blanda ner vetemjölet successivt, det kan tänkas att allt inte behövs.
Knåda på mjölat bakbord och kavla tunt, bara några millimeter räcker. När allt är på,
släng in i ugnen cirka 15 minuter på 250 c.

Förvärmd kryddig pizzasås
Passerade tomater, chili (pulver), pirri pirri krydda, färsk basilika, pressad vitlök.
Värm så smakerna gifter sig.


Kanske ska tilläggas att resans budget (för 2 personer) är cirka 400kr.



#1 - Fröken Frisk

Vilken trevlig idé :)

#2 - kw

oh vilket sammanträffande, precis när jag kommit hem från en matig resa i rom =) pizzan låter strålande, blir nog en sådan i veckan!

#3 - Tant grön

Fröken Frisk tog orden ur min mun!! Jag ser med spänning fram mot resten av trippen.