Det var länge sedan jag skrev något om krasse. Här har ni ett kort reportage på hur man odlar sin egna nyttiga och goda smörgåskrasse. Det är världens enklaste!
1. Ta ett fat.
2. Ta hushållspapper och blöt ner - placera på fat.
3. Ta ut krassefrön ur påsen
4. Strö frön på det blöta hushållspappret
5. Vänta några dagar och ät sedan på exempelvis en sill-, ägg- och potatismacka.
Om Mig:
Blomsterflugan
Hej alla blomsterdiggare! Denna blogg startades för över 10 år sedan. Då bodde jag i en etta i Göteborg och dagdrömde om trädgårdar eller i alla fall att ha en balkong. Hade precis sått några krassefrön och liverapporterade på bloggen hur växandet gick. Med andra ord, många bilder på jord i arkivet. Tanken var att detta skulle bli en växt- och blomsterblogg. Detta blev dock aldrig en renodlad växt- och blomsterblogg. Snarare en livsstilsblogg med fokus på gör det själv, funderingar, te och fika men under de ljusa månaderna kommer inslag från den gamla växt- och blomsterbloggar-drömmen.
Ta teet lungt!
/ Ellen