Blomsterflugan

Helgens planer
I skrivande stund öser regnet ner. Höstrusket gör sig till. Magnolian, som tappat många blad, har bara några bruna, ihopskrynklade blad kvar. Den står där så vackert, omslingrad av klematisen som fortfarande kämpar med sina blommor och gröna blad. Tänkte klippa ner akacian i helgen, började nagga lite på den i onsdags när jag klippte gräset. Ville bara prova hur det var att klippa den. Det är många grenar att klippa och en kan inte var effektiv och klippa många grenar på en gång, det får bli en gren i taget. Blir nog till att klippa delar av akacian i omgångar.
 
Får se hur länge regnet håller i sig, på lördag kväll är det allahelgona och jag kan bara tänka mig hur vackert det är på Limhamns kyrkogård med alla ljusen tända (förutsatt att det inte regnar) kanske att det hade varit värt ett besök efter mörkrets inträde. Det har blivit många promenader till kyrkogården den senaste tiden. Det har slagit mig att årstider är så vackra på kyrkogårdar. Att det är dit en ska gå för att känna årstidsskiftningarna fullt ut. I kombination med avskilldheten och tystnaden. Till våren de blåa scilla-fälten, till sommaren de svalkande alléerna, till hösten alla färger på träd och buskarna. Mångfalden av vegetation på en kyrkogård är enorm, likaså färgerna, till vintern lugnet. 
 
Så helgens lösa planer är något väderberoende. Annars skulle jag behöva klippa ner och rensa bort tomatplanterna i uterummet. Tänkte plocka in de sista stora gröna tomaterna och lägga de på en tallrik och se om de vill rodna. I uterummet skyddas en från regnet i alla fall. 
Fortsätter regnet och barnens snoriga näsor under hela helgen får det bli inomhusaktiviteter för hela slanten. Tur att vi har ett stort pysselförråd som jag omsorgsfullt sparat ihop och fyllt på under flera år. 
 
Önskar er en trevlig helg!