Blomsterflugan

Kulen natt och julen är skvatt
De säger att de har hört göken

Jag läser Årstider av Stephen King, fyra oläskiga noveller av skräckkungen. Den börjar med Vårbedrift och den slutar med Vinterverk. Det är där vi är nu, året är slut på söndag. Det kommer bli årets sista bok. För min del.


Jag hade två bokmål i år. Det ena var att läsa fler än 20 böcker, ett väldigt luddigt mål i och med att det inte säger något om läsupplevelsen, men visst det får en att komma igång med läsandet även när en inte har motivation. Det andra målet var att läsa böcker av fler kvinnliga författare. Konstaterade för något år sedan att jag mest läste böcker skrivna av manliga författare, inte för att det var ett aktivt val. Eget fel. För att bryta mönstret började jag plocka och prioritera bland de böcker som legat på min läslista. Och därefter öppnade sig en ny värld. 

Årets bästa har varit Kristina Sandbergs triologi om hemmafrun Maj. Kan inte fatta att jag orkade med att läsa/valde att påbörja den triologin. 

En annan årfavorit måste vara Priset på vattnet i finistère av Bodil M  delvis på grund av karaktären Madame C som påminner om min kolonigranne... Så mycket att det faktiskt kan vara min kolonigranne.

Så, 2017, vad förväntas nu?